V Plzni strhlo nákladní auto troleje, škoda je půl milionu korun

Plzeň - Nákladní automobil způsobil dnes kolem poledne problémy v trolejbusové dopravě v okrajové části Plzně při rušné výpadovce na rozvadovskou dálnici. Hydraulická ruka, která byla na nákladním autě, byla nejspíš částečně nadzvednutá a při projíždění pod trolejbusovým vedením o něj zavadila. Vůz strhl zhruba 300 metrů vedení, řekla policejní mluvčí Martina Hábrová.

Padající vedení poškodilo ještě osobní auto a rozbilo mu zadní sklo. Při nehodě se nikdo nezranil, policisté nezjistili u řidičů ani alkohol. Škodu předběžně odhadli na 530 000 korun. Jako příčinu nehody předběžně určili nesprávný způsob jízdy.

Nehoda zkomplikovala dopravu na trolejbusové lince. „Trolejbusy, které mají hybridní pohon, mohou pokračovat dál po trase na Novou Hospodu. Trolejbusy, které ho nemají, se otáčejí na kruhovém objezdu,“ doplnil dispečer plzeňského dopravního podniku.

Podle dopravně provozního ředitele Plzeňských městských dopravních podniků Václava Zikmunda se bude podnik snažit opravit spadlé vedení během noci, kdy je na velmi rušné silnici vedoucí z města menší provoz. „Je stržený dost velký úsek vedení, budeme se snažit to opravit v noci, doufáme, že to stihneme tak, aby se mohl provoz plně obnovit během dopoledne,“ řekl Zikmund.