V Jizerských horách zmizela německá turistka

Kořenov (Jablonecko) - Německá turistka Ursula Pilzová ve věku 77 let zmizela v neděli v Kořenově v Jizerských horách. Manžel ji naposledy viděl zhruba v 10:00 před hotelem Vyhlídka, kam se vrátili z procházky. Odešel asi na deset minut do hotelu a svou ženu již nenašel. Do dnešního rána se nikde neobjevila a ani se neozvala.

„Podle svého manžela má ztracená žena špatnou orientaci v terénu. Pátrání po ní není zatím úspěšné, prosíme o pomoc veřejnost,“ konstatovala policejní mluvčí Ludmila Knopová. Informace o pohřešované přijme každá policejní stanice a lidé mohou telefonovat na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo na číslo 974 474 101.

Pilzová měří 160 centimetrů a je štíhlá. Má oválný obličej, krátké hnědé vlnité vlasy, hnědé oči a rovný nos. Špatně vyslovuje a má horní i dolní zubní protézu. V době, kdy zmizela, byla oblečena do zelené bundy s bílými vločkami, bílorůžového roláku, tmavomodrých až černých kalhot a do světlemodré čepice se šňůrkou s malou černou bambulí. Na nohou měla hnědé boty na tkaničky s kožíškem.

Vydáno pod