Na Mělnicku se převrátila cisterna s naftou

Křivenice (Mělnicko) – Kamion vezoucí cisternu s naftou se převrátil ve čtvrtek odpoledne na silnici mezi Dolními Beřkovicemi a Křivenicemi na Mělnicku. Při nehodě bylo poškozeno také osobní auto. Nikdo nebyl zraněn, řekl mělnický policejní mluvčí Václav Tichý. Škoda ovšem přesáhla milion korun. Policie vyšetřuje, jakou míru na zavinění nehody nese který z jejích účastníků.

Kamion s naftou mířící od Dolních Beřkovic na Křivenice havaroval, když se jeho řidič vyhýbal protijedoucímu nákladnímu automobilu. „Sjel s vozidlem více k pravému kraji vozovky. Plně se nevěnoval řízení a vjel pravou částí vozu mimo komunikaci do silničního příkopu. Ve snaze dostat se zpět s kamionem na vozovku strhl řízení vlevo,“ popsal okolnosti nehody policejní mluvčí. Při návratu na silnici dostal kamion smyk a narazil do zadní části protijedoucího osobního renaultu.

Protože se při nehodě kamion převrátil na bok a unikla převážená nafta, způsobila havárie z finančního hlediska velkou škodu. Policisté ji vyčíslili na 1,1 milionu korun.