Tři nehody u Horních Lukavic si vyžádaly jednoho mrtvého

Plzeň - U Horních Lukavic na jižním Plzeňsku se dnes ráno staly hned tři dopravní nehody krátce po sobě. Jeden člověk zemřel, další dva byli zraněni. Na silnici třetí třídy nejprve havarovala řidička s vozidlem BMW, která utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice na ošetření. Krátce po sedmé hodině ranní projížděl po stejné komunikaci ve směru od obce Horní Lukavice na obec Chlumčany řidič osobního automobilu Opel Astra, který pravděpodobně dostal smyk a s vozidlem skončil v silničním příkopu.

„Řidič a spolujezdec po havárii vystoupili z vozidla a šli zajistit místo dopravní nehody. V tu dobu tudy projížděla řidička motorového vozidla značky Daewoo Matiz, která s největší pravděpodobností dostala s vozidlem rovněž smyk, vjela mimo vozovku, kde narazila do jednoho ze zde stojících mužů. Vlivem nárazu utrpěl osmapadesátiletý muž zranění, kterým na místě dopravní nehody podlehl,“ uvedla krajská policejní mluvčí Pavla Soukupová. 

Zranění utrpěla také čtyřiapadesátiletá řidička automobilu Daewoo, která byla převezena do nemocnice na ošetření. Silnice byla do 10:30 uzavřena. Šetřením dopravní nehody a stanovením přesné příčiny se nyní zabývají policisté.