O víkendu zahynulo na silnicích šest lidí

Praha – Dopravní nehody si o víkendu vyžádaly šest lidských životů. Při dvou smrtelných sobotních nehodách zahynula šestnáctiletá dívka a čtyřicetiletá žena. V neděli přišli o život čtyři lidé, všichni na severu a západě Čech. Při haváriích se vážně zranilo dalších osm lidí.

Dívka zahynula v sobotu na silnici I/35 na obchvatu Holic na Pardubicku ve voze Škoda Favorit. Ten se srazil s vozem Land Rover. Ve Favoritu zahynula mladá spolucestující, další cestující a řidič v témže vozidle utrpěli těžká zranění. V Land Roveru jeli dva dospělí a dítě a podle dostupných informací z nehody vyvázli bez vážnějších zranění.

Čtyřicetiletá řidička zemřela v sobotu večer při nehodě na silnici II. třídy mezi obcemi Ledenice a Borovany na Českobudějovicku. Se svým renaultem sjela mimo silnici a čelně narazila do stromu. Vážným zraněním na místě podlehla.

Při jedné ze tří ranních nehod u Horních Lukavic na Plzeňsku zahynul osmapadesátiletý muž. Se svým vozem Opel Astra po smyku sjel do příkopu. Když šel se svým spolujezdcem zajistit místo nehody, srazil ho vůz Daewoo Matiz, jehož řidička zřejmě na stejném místě také dostala smyk.

Smrtelná nehoda na náledí se v neděli stala také u Boče na Karlovarsku. Při nehodě auta, které jeho řidič zřejmě nezvládl na klouzající vozovce, zahynul jeden ze čtyř cestujících, ostatní byli zraněni.

Hned dvě havárie, při nichž umírali lidé, se staly v Ústeckém kraji. K jedné z nich došlo večer na silnici I/27 mezi obcemi Blšany a Pšov na Lounsku, kde se srazila tři osobní auta. Nejprve se bočně srazily vozy Opel Astra a Renault Kangoo, který se pokoušel předjet vůz Hyundai H100. Renault se dostal zpět do svého jízdního pruhu, kde do něj narazil hyundai, jehož řidič nestihl zabrzdit. Nehodu nepřežil řidič Kangoo, jeho spolujezdkyně skončila s těžkým zraněním v nemocnici.