Na silnicích se objevil nový sníh, řidiči musí být opatrní zejména na horách

Pardubice/České Budějovice - Na několika místech v Pardubickém kraji a na Šumavě se objevil na silnicích nový sníh. Opatrní musí být řidiči zejména v horskýh oblastech. Silničáři navíc varují před sněhovými jazyky, které se místy mohou tvořit na Šumavě. Mezi Novým Městem na Moravě a Olešnou zkomplikovala provoz havárie osobního auta na silnici I/19. V Královéhradeckém kraji napadlo do rána až deset centimetrů sněhu.

Mokrý sníh leží v okolí Hlinska na Chrudimsku, kde jej napadlo až pět centimetrů. Ve stejném okrese od 500 metrů nadmořské výšky hlásí silničáři déšť se sněhem také na Skutečsku. Intenzivně sněžilo dnes ráno ve vyšších polohách v okolí Lanškrounu na Orlickoústecku, rozbředlý sníh může motoristům znepříjemnit cestu i v okolí Ústí nad Orlicí a Žamberku.

Na Šumavě připadl sníh, místy se tvoří sněhové jazyky

Na Českokrumlovsku a Prachaticku v noci na dnešek připadlo několik centimetrů sněhu. Sněžilo i ve vyšších polohách Písecka, déšť se sněhem je hlášen z Táborska. Všechny komunikace jsou sjízdné, především na Prachaticku a Českokrumlovsku by však motoristé měli podle silničářů jízdě věnovat maximální pozornost. Na trase z Českého Krumlova na Frymburk se za obcí Větřní ráno srazilo nákladní auto s dodávkou na silnici II/162.

Na Českokrumlovsku podle silničářů připadlo až pět centimetrů sněhu. Ve výše položených oblastech se objevují sněhové přeháňky. Podobná situace je i na Prachaticku. Sněžit by mělo i dnes, především v horských oblastech. V nížinách půjde spíš o déšť se sněhem. Teploty dnes vystoupí na tři až šest stupňů, na horách se budou pohybovat kolem nuly.

V hradeckém kraji napadlo až 10 cm sněhu, řidiči musí opatrně

V Královéhradeckém kraji napadlo do dnešního rána až deset centimetrů sněhu. Nejvíce sněžilo na Trutnovsku a Rychnovsku, sníh napadl i na Náchodsku a v severní části Jičínska. Na silnicích místy leží sněhová břečka nebo ujetá vrstva sněhu. Řidiči musejí jízdě věnovat zvýšenou pozornosti, informovali silničáři v hradeckém kraji.

Na horách v Karlovarském kraji sněžilo, místy jsou sněhové jazyky

Ve vyšších polohách Karlovarského kraje by si měli dát řidiči pozor na sněhové jazyky. V noci na dnešek napadlo místy několik centimetrů sněhu, místy se mohou tvořit sněhové jazyky, upozorňují silničáři.