Po otevření obchodního centra změní Jablonec vedení MHD

Jablonec nad Nisou – Cestující městskou hromadnou dopravou v Jablonci nad Nisou budou muset nastudovat nové vedení linek. Největší změny v jablonecké MHD za posledních třináct let chystá radnice kvůli otevření nového obchodního centra Rýnovka. Úpravy se dotknou skoro každého druhého spoje, několik linek bude zcela přetrasováno a přibudou dva nové spoje. Změny začnou platit od poloviny příštího týdne.

„Reagujeme na poptávku a připomínky cestujících. Díky všem změnám budou jezdit do Mšena čtyři linky, interval se zkrátí o 15 na deset minut,“ řekl ředitel ČSAD Jablonec, která provozuje městskou hromadnou dopravu, Luboš Wejnar.

Spojení s novým nákupním centrem, které bude první svého druhu v padesátitisícovém Jablonci, bude zajišťovat dvakrát do hodiny nová linka šest, která se bude do města vracet po jiné trase přes Mšeno jako linka 7.

Další nová linka bude mít číslo 19 a v pracovní dny nahradí autobusy s číslem 14 mezi Kamennou ulicí a Pasekami. Další nový spoj bude vozit pasažéry z Janova nad Nisou do Hrabětic. Všechny úpravy má ČSAD na internetových stránkách. „Lidé si je tam mohou stáhnout do mobilního telefonu,“ dodal Wejnar.

Podle Jindřicha Berounského z Dopravního sdružení obcí Jablonecka se změnami odstraní vážné dopravní problémy ve Mšeně, největším jabloneckém sídlišti. „Autobusy byly velmi přeplněné, na nové lince bude jezdit velkokapacitní kloubový vůz, v podstatě půjde o metrobus,“ podotkl.

Vydáno pod