Železnice v Ústeckém kraji čeká řada výluk

Ústí nad Labem – Vlaky Českých drah nebudou jezdit kvůli opravám v několika úsecích šesti tratí v Ústeckém kraji. Desítky vlaků budou proto do konce března nahrazovány autobusovou dopravou. Výluky se dotknou tratí 089 v úseku Rybniště – Varnsdorf, 081 v části Benešov nad Ploučnicí – Jedlová, více úseků na trati 114 Lovosice – Teplice, trati 160 v úseku Kryry – Žatec-západ, noční výluky proběhnou i na hlavní trati 130 mezi Bohusudovem a Teplicemi a pokračovat bude i vyloučení provozu na trati 088 Rumburk – Jiříkov – Ebersbach. Informoval o tom ředitel ústeckého Krajského centra osobní dopravy ČD Petr Hinterholzinger.

Ve dnech 18. a 19. března bude nepřetržitá výluka na kolejích mezi stanicemi Rybniště a Varnsdorf na Děčínsku. „Z tohoto důvodu nahradí ČD všechny vlaky v době výluky v tomto úseku náhradní autobusovou dopravou,“ uvedl Hinterholzinger. Od 18. do 26. března a 30. března bude nahrazen autobusovou dopravou také noční spěšný vlak mezi Ústím nad Labem a Teplicemi.

Železničáři v sousedním Německu zkrátí nepřetržitou výluku ve stanici Ebersbach. Podle Hinterholzingera bude proto od 28. března zrušena náhradní autobusová doprava a obnoven normální železniční provoz mezi stanicemi Rumburk a Ebersbach.

Kvůli výluce nasadí železničáři autobusy místo vlaků ve dnech 25. a 26. března vždy od 8.20 hodin do 14.50 hodin mezi stanicemi Šluknov a Velký Šenov na trati Rumburk - Dolní Poustevna. Na stejné trati pojedou 30. a 31. března dopoledne autobusy i mezi stanicemi Mikulášovice dolní nádraží a Velký Šenov.

Na trati Děčín - Rumburk budou 18. března dopoledne autobusovými spoji nahrazeny vlaky mezi stanicemi Benešov nad Ploučnicí a Česká Kamenice, o den později pak mezi stanicemi Česká Kamenice - Mlýny.

Ve dnech 23. a 24. března plánují železničáři nepřetržitou výluku traťové koleje mezi stanicemi Děčín hlavní nádraží - Benešov nad Ploučnicí. Kvůli tomu nahradí všechny vlaky autobusovou dopravou. Výjimkou bude vlak odjíždějící 23. března v 8.01 hodin z Děčína, který pojede odklonem přes Děčín-Prostřední Žleb. „Některé vlaky jedoucí směr Ústí nad Labem-Střekov a zpět budou zastavovat pro nástup a výstup cestujících ve stanici Děčín východ dolní nádraží,“ uvedl Hinterholzinger.

Ve dnech 23. až 25. března mezi 07:00 a 17:00 nepojedou vlaky mezi stanicemi Lovosice a Chotiměř na trati Lovosice - Teplice. Ve středu dopoledne budou autobusy nahrazeny také vlaky z Lovosic do Čížkovic. Na stejné trati bude i výluka 23. a 24. března dopoledne mezi stanicemi Libochovice a Koštice nad Ohří, ve dnech 25. až 27. března dopoledne pak v úseku Louny - Koštice nad Ohří.