Wolf: V době odevzdání dotací jsem již nebyl jednatelem firmy

Praha - Bývalý poslanec Petr Wolf a nynější nezařazený člen dolní komory dnes v souvislosti s reportáží odvysílanou v pořadu Reportéři ČT odmítl uznat kompromitující informace, které se dotýkají jeho osoby a pochybného nakládání s prostředky ministerstva životního prostředí. Uvedená reportáž se podle Wolfa zakládá na mnohých lžích, polopravdách a nedoložených informacích. Všechny podklady k několikamilionové dotaci pro projekt byly podle Wolfa schváleny tehdejším ministerstvem a sám Wolf v té době již nebyl jednatelem firmy.

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) dříve poukázal na velmi podezřelé cesty, kdy při jednání Wolfovy firmy UT 2002 ohledně zahraničního projektu docházelo podle záznamů k vysílání shodných pracovníků na celodenní cesty do různých míst, a to ve stejném čase. „Mám celý formulář, který reaguje na oznámení NKÚ, máme připraveny rozbory a v případě nutnosti jsme schopni vše vysvětlit a doložit,“ uvedl Wolf.

O kompromitující reportáž ostravského reportéra ČT Dalibora Bártka se enormně zabýval poradce premiéra Marek Dalík, když naléhal na samotného autora materiálu a zrazoval ho od jeho zveřejnění. „ Pan Dalík mi řekl: Posílá mě pan premiér, neboť pan Wolf je z celé záležitosti vystrašen. Přestaňte tu reportáž natáčet. Bylo by špatné, aby vláda v tomto mezičase padla,“ přiblížil Bártek své setkání s Dalíkem. O nahrání celého rozhovoru byl prý již předem rozhodnut. „ Bylo mi jasné, že tématem schůzky zřejmě bude poslanec Wolf - vzhledem k tomu, že pan Dalík onu schůzku sám inicioval i s ohledem na mou činnost při vytváření reportáže,“ dodal Bártek.