Na magistrále v Legerově ulici byly ráno kolony, odpoledne klid

Praha - Výraznější dopravní potíže dnes ráno způsobilo zúžení Legerovy ulice na pražské magistrále i na okolních komunikacích. Podle informací Technické správy komunikací se na místě tvořily dlouhé kolony a provoz tam byl krátce po deváté hodině na stupni číslo 4. Na Nuselském mostě komplikovala dopravu i srážka dvou osobních aut ve směru do centra. Po jedenácté hodině už tam byl provoz plynulý do stupně 2. Dobře průjezdný byl ostře sledovaný úsek Severojižní magistrály i po zbytek dne. Větší fronty se u semaforů na křižovatce Legerovy s Rumunskou nevytvořily ani v odpolední špičce. Podle operátora dopravního informačního centra byla i v kritických pět hodin odpoledne doprava nanejvýš na stupni tři.

Zúžení Legerovy ulice si kvůli nadměrnému hluku a emisím vymohla Praha 2. Řidiči tak od soboty mají v úseku od Nuselského mostu ke křižovatce s Rumunskou ulicí k dispozici pouze tři pruhy. Omezení bude trvat půl roku.

Praze 2 a obyvatelům ulic kolem magistrály se dlouhodobě nelíbí místní špatné životní prostředí. Legerovou ulicí denně projede až 100 000 aut, kvůli kterým jsou podle radnice denní limity škodlivin v ovzduší překračovány průměrně o 21,4 procenta. Oblast také patří mezi území s největší hlukovou zátěží v metropoli.

Proti zúžení magistrály je radnice Prahy 4, která se obává většího dopravního zatížení ve čtvrtém obvodu. Radnice uvedla, že bude po zúžení Legerovy ulice situaci sledovat a pokud kolony narostou, bude požadovat návrat k původnímu stavu.