Sníh opět komplikuje dopravu, u Ždírce se převrátil autobus

Jihlava/Liberec/Vlašim - Na Vysočině sněží, přes noc v některých částech kraje napadlo kolem osmi centimetrů sněhu. Na několika místech v kraji se staly dopravní nehody. U Žďírce na Jihlavsku se převrátil autobus, nikdo se nezranil. Řidiči musejí kvůli srážkám počítat se sníženou viditelností zejména na dálnici D1. Na Liberecku napadlo přes noc až deset centimetrů sněhu a stále sněží. V Krkonoších a Orlických horách napadla do dnešního rána slabá vrstva sněhu.

Devětatřicetiletý řidič Favoritu dnes zemřel při dopravní nehodě na silnici mezi Osekem a Jemnicemi na Strakonicku. Z neznámých příčin sjel do příkopu a narazil do stromu.

Na hlavních dopravních tazích leží podle krajských cestářů rozbředlý sníh, obdobná je situace na ostatních silnicích. Nejvíce sněhu napadlo na Jihlavsku a Pelhřimovsku, kde už ho na vozovkách místy leží ujetá vrstva.

V Libereckém kraji sněží, sníh leží na silnicích v celém kraji

Přes noc na Liberecku napadlo až deset centimetrů sněhu a sněžení neustává. I na hlavních tazích leží rozbředlý sníh a silničáři doporučují jezdit se zvýšenou opatrností. Podle informací krajské správy silnic mohou mít motoristé problémy hlavně ve stoupáních, sníh je totiž mokrý a může klouzat. Teploty v kraji se pohybují jen kolem bodu mrazu, sněží nejen v horských oblastech, ale na celém území kraje. S vrstvou sněhu musí motoristé počítat i na rychlostní silnici R35 na Prahu, kde v levém pruhu znemožňuje předjíždění.

Ve středních Čechách místy sněží, řidiči by měli být opatrní

Ve Středočeském kraji napadlo do rána několik centimetrů sněhu a místy také stále sněží. Všechny silnice jsou sjízdné. Řidiči by ale měli jízdě věnovat maximální pozornost, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. Sněžení se vyskytuje zejména ve východní části regionu, například na dálnici D1 mezi 0. a 45. kilometrem, na dálnici D8 mezi 0. a 48. kilometrem. Sněží na Benešovsku, Mělnicku, Mladoboleslavsku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku i v okolí Prahy. V západní části regionu místy prší.

Na mnoha místech v Pardubickém kraji čeká řidiče nový sníh

Během noci napadl v Pardubickém kraji sníh. Na silnicích se udržel jen na výše položených místech. Podle Správy a údržby silnic Pardubického kraje dosahuje maximálně několika centimetrů. Poprašek sněhu pokrývá vedlejší cesty u Lanškrounu a v okolí Skutče a Vysokého Mýta, dva centimetry bílé pokrývky hlásí silničáři z okolí Hlinska. Opatrní by měli být řidiči i u Poličky a Svitav, kde se kromě sněhu mohou setkat také s náledím.

V Krkonoších a Orlických horách sněžilo, sníh je i na silnicích

Sněžilo i na Jičínsku, kde část silnic nižších tříd pokrývá rozbředlý sníh. Řidiči proto musejí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost, informovali silničáři v hradeckém kraji. Dálnice z Prahy do Hradce Králové je mokrá a sjízdná bez omezení. Mokrá je i většina hlavních silničních tahů v regionu.