Provoz na magistrále opět zkomplikovalo zúžení Legerovy ulice

Praha - Legerova ulice na pražské magistrále, která je od neděle pro řidiče zúžena o jeden jízdní pruh, byla dnes po ránu v místě zúžení opět špatně průjezdná. Opakovala se tak situace z předchozích dnů. Krátce po deváté hodině zde provoz dosahoval stupně čtyři. Kritická situace byla zejména v úterý ráno, kdy byl provoz až na stupni číslo pět.

"Provoz na Nuselském mostě je na stupni číslo čtyři a téměř na celém mostě auta stojí. V místě, kde končí zúžení Legerovy ulice, je průjezdná s provozem na stupni číslo tři," informoval dopoledne operátor dopravního informačního centra Tomáš Slabý.

Legerova ulice se o víkendu zúžila na žádost Prahy 2, v úseku od Nuselského mostu ke křižovatce s ulicí Rumunskou mají řidiči k dispozici pouze tři pruhy. Městská část si od tohoto kroku slibuje, že se zlepší životní prostředí v ulici a sníží se hluk. Opatření bude trvat půl roku, pak bude vyhodnoceno. Severojižní magistrálou denně projede téměř 100 000 aut.

Pražský primátor Pavel Bém ve středu řekl, že zúžení v Legerově ulici bude mít pouze lokální vliv. Považuje ho za předčasné, protože pomoci zklidnit dopravu na magistrále může pouze dobudování silničních okruhů. Bém nicméně navrhl, aby byl uvolněný jízdní pruh využíván například pro parkování.

Vydáno pod