Padající opěrná stěna omezila dopravu v Českém Krumlově

Český Krumlov - Část opěrné kamenné stěny v Českém Krumlově se dnes časně ráno utrhla a spadla na hlavní silnici od Českých Budějovic. Nikdo nebyl zraněn a hlášeny nejsou ani škody na majetku, uvedla mluvčí radnice Jitka Augustinová. Správa a údržba silnic ráno odklidila spadlé kamení, doprava na křižovatce u Porákova mostu je ale omezena.

Zeď se utrhla přesně nad semafory a kameny spadly na hlavní tah ve směru od Českých Budějovic na Kájov. Řidiči tam proto musejí počítat se zúžením silnice a vypnutím semaforů na křižovatce u Poráků. Zbytky opěrné stěny je třeba provizorně zabezpečit a poté opravit a dozdít.

Mluvčí upřesnila, že během zabezpečovacích prací bude uzavřen pravý průběžný pruh ve směru na Kájov a budou odstaveny semafory v celé křižovatce. Doprava na Kájov i na Větřní přes Porákův most bude vedena jedním jízdním pruhem. Doprava ve směru na České Budějovice zůstane stejná. Na místě bude provizorní dopravní značení. „Očekáváme, že práce budou trvat týden až 14 dní. Kontaktovali jsme odbornou firmu, se kterou máme dobré zkušenosti, a začneme pracovat na zajištění opěrné stěny a na její opravě,“ upřesnil vedoucí odboru investic Lumír Luštický.