Začala oprava silnice z Brna do Rajhradu

Brno - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo opravu desetikilometrového úseku mezi Brnem a Rajhradem. Čtyřproudá silnice, která je součástí plánované rychlostní komunikace R52 z Brna do Vídně, získá nový povrch i opravené mostní konstrukce a nájezdy na pěti mimoúrovňových křižovatkách, uvedla mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

„Stavba oficiálně začala v září minulého roku. Kvůli nutnosti tramvajových výluk byly ale práce zahájeny až na konci února letošního roku,“ řekla Vápeníková. Práce budou pokračovat do podzimu a po zimní přestávce opět na jaře 2010. Opravy potrvají do září 2010 a vyjdou na více než 650 milionů korun.

Silnice z Brna do Rajhradu je jedna z nejvíce dopravně zatížených komunikací v regionu a vzhledem k rostoucímu počtu vozidel počítá ŘSD s ještě větší intenzitou dopravy. Na některých místech silnice jsou vyjeté až šesticentimetrové koleje. Dalším problémem jsou časté příčné i podélné trhliny a snížená drsnost vozovky. Na několika mostech, kterých je na trase z Brna do Rajhradu patnáct, se také objevila povrchová koroze.