Tramvajová trať na plzeňský Lochotín projde rekonstrukcí

Plzeň – V Plzni začne první etapa rekonstrukce tramvajové trati na Lochotín ihned poté, co skončí možnost odvolání neúspěšných účastníků výběrového řízení. Přes třicet let stará trať bude nejprve opravována v úseku mezi mostem Generála Pattona a odbočkou z ulice Na Chmelnicích k sídlišti Vinice. První etapu za 176 milionů korun postaví sdružení stavebních firem Berger a Metrostav. Těleso trati bylo postaveno v roce 1976 a rekonstrukci nutně potřebuje, v současnosti je totiž v havarijním stavu, řekl náměstek primátora Petr Rund.

„Další dvě etapy budou zhruba stejně nákladné a dokončíme je do dvou až tří let,“ řekl Rund. Město financuje přestavbu výhradně ze svého rozpočtu, dalších zhruba tři až pět milionů korun dá stát na zabezpečení přechodů.

„Rekonstrukce trati byla skutečně nutná. Současný stav tělesa je v tak špatném stavu, že by v následujících letech hrozily kolize,“ uvedl primátorův náměstek.

Tramvajová linka 4, která na Lochotín jezdí, je nejvíce využívaná ze všech plzeňských tramvají. Karlovarská třída, po které jezdí, je totiž jedinou spojnicí sídlišť Vinice, Košutka a Lochotín se středem města.