Výluka omezí provoz na vytížené berounské trati

Praha – Kvůli opravě jedné koleje dvoukolejné trati mezi Prahou-Radotínem a Dobřichovicemi bude od 23. března do 3. dubna omezen provoz na jedné z nejvytíženějších železničních tratí, která vede z Prahy do Berouna po pravém břehu Berounky. Oprava bude mít vliv zejména na část osobních vlaků a také na některé rychlíky Praha – Beroun – České Budějovice. České dráhy vydaly na dobu výluky zvláštní jízdní řád. Výluka bude o víkendu přerušena, nedotkne se tedy výletníků mířících na Karlštejn nebo na Křivoklát.

Cestující osobních vlaků, které odjíždí z pražského hlavního nádraží šestnáct minut po celé hodině, budou muset počítat s tím, že část spojů pojede pouze do Radotína, odkud bude v některých případech pokračovat náhradní autobus do Dobřichovic. V odpoledních hodinách ovšem pojedou až do Berouna dodatečné vlaky s odjezdem jednu minutu po celé hodině. Některé rychlíky do Plzně budou během výluky zastavovat v Řevnicích.

Mezi Prahou a Berounem bude zcela odřeknut ranní rychlík 1242 do Českých Budějovic a následující budějovických rychlík bude začínat na smíchovském nádraží. Rychlíky 1243 a 1255 z Českých Budějovic zase pojedou mezi Berounem a Prahou odklonem po loděnické trati. Aby rychlíky hladce projely, nepojede mezi Prahou a Nučicemi šest osobních vlaků, rychlíky ale zastaví ve stanicích Nučice, Rudná u Prahy, Zbuzany a Praha-Řeporyje.