Muži si počíhali na zloděje, pak ho zabili

Ostrava - Severomoravští policisté stíhají dva muže z Ostravy pro podezření z vraždy. V noci na sobotu číhali na zloděje, který chodil krást na pozemek jednoho z nich. Když jej přistihli při činu, pobodali jej. Muž později na následky bodných zranění v nemocnici zemřel.

Dvojce nejprve vše popřela. Kriminalisté ale zajistili dostatek stop, které svědčily proti nim. Zajistila i nůž. Podezřelí nakonec pod tíhou důkazů s policií začali spolupracovat.

Šestačtyřicetiletého majitele rozestavěného domu a jeho třiatřicetiletého známého policie obvinila z vraždy spáchané formou spolupachatelství. Nyní zřejmě skončí ve vazbě.

Zloděj přišel nad ránem, naposledy 

Zloděj či zloději na pozemek s rozestavěným domem v Ostravě-Hrabové chodili častěji. Jeho majitel proto začal svůj majetek hlídat. „V sobotu nad ránem muž zahlédl postavu, která zamířila rychlou chůzí přes pozemek k jeho odstavenému nákladnímu autu,“ popsala policistka. Muž se domníval, že jde o zloděje a přivolal si na pomoc svého známého.

Zjistili, že se někdo do auta opravdu vloupal. Při prohledávání pozemku pak podezřelého zloděje vyrušili. „Muž se dal okamžitě na útěk. Pronásledovatelé vyrazili za ním a dokonce několikrát vystřelili z plynové pistole. Zavolali také na centrum tísňového volání s tím, že došlo k vloupání,“ doplnila Štětínská.

Neznámého nakonec dostihli u branky k pozemku. Několikrát ho bodli nožem do různých částí těla. Použili k tomu nůž s čepelí dlouhou několik desítek centimetrů. V té době už na místo dorazili policisté a později i záchranná služba. Zdravotníci pobodaného převezli do nemocnice. Muž tam však na následky zranění po několika hodinách zemřel.

Mrtvý byl čtyřiatřicetiletý muž z Jeseníku, který byl v minulosti už několikrát souzen za násilnou a majetkovou trestnou činnost.

Vydáno pod