V Libereckém kraji je více obětí nehod než loni

Liberec - V Libereckém kraji si letos silniční nehody vyžádaly devět obětí, tedy třikrát více než ve stejném období loňského roku. Do policejních statistik během víkendu přibyli další dva mrtví. Na Českolipsku zahynul jedenapadesátiletý řidič poté, co se svým vozem narazil do stromu. V Jablonci nad Nisou vjel na kole pod vlak šestnáctiletý mladík, zemřel na místě, uvedly policejní mluvčí Ivana Baláková a Ludmila Knopová.

Na Českolipsku se stala smrtelná nehoda v sobotu večer kolem půl desáté na silnici mezi Mělníkem a Jestřebím. Cyklista zemřel v jablonecké Revoluční ulici v sobotu před 19:00. Další vážná havárie se v Libereckém kraji stala v neděli. V Dolní Řasnici naboural do stromu řidič Seatu. „Vrtulník ho přepravil ve vážném stavu do liberecké nemocnice. Měl zraněnou hlavu a oko. Jeho těhotná spolujezdkyně vyvázla s povrchovým zraněním,“ uvedla krajská mluvčí záchranné služby Kristýna Fejfarová.

„Na Českolipsku přišli letos při haváriích o život již čtyři lidé,“ dodala Baláková. Za první tři měsíce loňského roku zemřeli na Českolipsku při silničních nehodách dva lidé. Na Semilsku přišli letos o život dva lidé, loni nikdo. Na Jablonecku zemřeli letos dva lidé, na Liberecku zahynul při havárii jeden člověk. Do konce března loňského roku si silniční doprava v obou okresech vyžádala dohromady jednu oběť.