Škoda Favorit skončila po nehodě na poli, mladík neměl řidičák

Stará Ves nad Ondřejnicí - Osmnáctiletý mladík z Frýdecko-Místecka havaroval v neděli večer po šesté hodině s vozem Škoda Favorit v obci Stará Ves nad Ondřejnicí. Havarované vozidlo nesplňovalo technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem a mladík nebyl ani vlastníkem příslušného řidičského oprávnění, informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Muž, který jel Staroveskou ulicí ve Staré Vsi nad Ondřejnicí, při odbočování vpravo na křižovatce za ulicí Svatlovskou pravděpodobně nezvládl řízení vozidla. „V neovladatelném smyku vyjel částí vozidla mimo vozovku, kde pravou přední částí vozidla zachytil o strom, zadní částí vozidla narazil do dalšího stromu,“ uvedla Holčáková. Po nárazu došlo k převrácení auta přes střechu a poté zpět na kola. Vozidlo po nehodě zůstalo stát mimo vozovku na poli.

Při havárii byl zraněn nejen řidič, ale také tři spolujezdci. Osmnáctiletý spolujezdec na předním sedadle utrpěl pohmožděniny hlavy, ramene pravé horní končetiny a odřeniny levé dolní končetiny. Dva další spolucestující na zadním sedadle utrpěli také zranění. Doba léčení těchto zranění pravděpodobně přesáhne sedm dnů.

Provedená dechová zkouška u řidiče byla negativní. Zranění byli převezeni do ostravské městské nemocnice na traumatologii.

Řidič je podezřelý z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ublížení na zdraví.