Na silnicích se vyskytuje sníh zejména na horách

Olomouc/Pardubice - Několik centimetrů nového sněhu pokrylo silnice v Olomouckém kraji. Dispečeři ze správy silnic proto doporučují opatrnou jízdu. Podle Václava Pěčka z šumperského cestmistrovství je na silnicích po chemickém posypu převážně sněhová kaše a v lesních úsecích ujetá vrstva sněhu. Podobná situace je i ve vyšších polohách na Olomoucku a na Prostějovsku. Sněžení zasáhlo i část Pardubického kraje.

V horských oblastech Rychnovska sněží, na silnicích v Krkonoších a Orlických horách leží uježděná vrstva sněhu. Všechny silnice jsou však podle silničářů se zvýšenou opatrností sjízdné. Na Rychnovsku leží na silnicích II. a III. třídy zbytky rozbředlého sněhu, ve vyšších polohách jsou na silnicích zhruba tři centimetry sněhu.

Na většině území hradeckého kraje je zataženo, teploty se pohybují mírně nad bodem mrazu. Podle meteorologů by dnes mělo být zataženo až oblačno, ve vyšších oblastech se objeví sněžení.

Jižní a východní část Pardubického kraje dnes ráno zasáhlo sněžení. Například v okolí Hlinska leží vrstva nového sněhu. Ujetá vrstva sněhu leží na silnici první třídy přes Suchý Vrch na Žamberecku. Ostatní hlavní silnice v kraji jsou po chemickém ošetření mokré. Řidiči musejí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost, uvedli silničáři v Pardubickém kraji.

Zbytky sněhu po pluhování leží i v okolí Lanškrounu. Rozbředlý sníh pokrývá některé silnice na Poličsku, Skutečsku a Třemošnicku. Občasné sněžení nebo déšť se sněhem meteorologové předpovídají i během dne. Teploty by se měly pohybovat od čtyř do sedmi stupňů Celsia.