Pražská policie zatkla osmičlennou skupinu výrobců pervitinu

Praha - Policie zadržela skupinu sedmi mužů a jedné ženy, kteří údajně vyráběli a prodávali pervitin po celé Praze. Drogu prodávali nejen dospělým, ale i dětem. Při akci policisté našli i pět laboratorních souprav pro přípravu drog a pervitin za několik desítek tisíc korun. U jednoho z podezřelých pak údajně objevili střelnou zbraň.

Policisté si pro podezřelé došli v noci přímo do jejich postelí. „Souběžně na čtyřech místech v jeden čas proběhl zátah s výsledkem, že bylo zadrženo osm osob. Při následných domovních prohlídkách byla zajištěna finanční hotovost, pervitin a prostředky pro výrobu drog,“ potvrdili kriminalisté.

Podezřelí jsou ve věku od 20 do 30 let. Policie je obvinila z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což jim hrozí až 12 let vězení. Zadržení byli podle mluvčí Evy Miklíkové na drogách závislí a prakticky jediným zdrojem příjmu pro ně pak byla výroba a prodej drog.

Kriminalisté sledovali skupinu několik měsíců. „Teprve po roční práci měli policisté k dispozici dostatek důkazů k tomu, aby mohli podezřelé zadržet pro podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedla Miklíková. Policisté zadrželi podezřelé na několika místech v Praze a ve Středočeském kraji.