Na Hluboké se i dnes demonstruje proti radaru

Hluboká n. Vlt. (Českobudějovicko) - Stejně jako včera i dnes kolem zámku v Hluboké nad Vltavou, kde zasedají ministři zahraničí zemí EU, probíhají demonstrace. Sešli se tu odpůrci americké protiraketové základny. Protesty jsou celý den velmi klidné. Na místě se sešlo o několik demonstrantů více než včera, dohromady protestují asi tři desítky lidí. Přibližně dvacet pět osob s transparenty v různých jazycích obsadilo okraj silnice, kudy projíždějí vládní kolony.

Nic ale nenasvědčuje tomu, že by protestující měli v plánu například zablokovat odjíždějícím ministrům zahraničí cestu. Na místě platí silná bezpečnostní opatření.

„Přestože je tady výrazně klidnější a uvolněnější atmosféra než včera, možná i díky velmi příjemnému počasí, na ulicích stále hlídkuje několik set policistů. Jenom skupinu asi třiceti protestujících tak hlídá čtyřicet mužů v uniformách, včetně členů antikonfliktního týmu,“ informuje reportér ČT Petr Šuleř.

Během večerního odjezdu ministrů se očekávají krátkodobá dopravní omezení. S dlouhodobějšími uzavírkami policie nepočítá, ovšem některé hlavní ulice v blízkosti zámku už byly vyklizeny. Policie bude opět řídit dopravu na křižovatkách. Plánovaný odjezd ministrů zahraničí je připraven na 16:00 až 17:30.

Vydáno pod