Brutální trýznitel těhotné družky skončil ve vazbě

Ostrava - Několik měsíců měl podle policie týrat jedenatřicetiletý muž z Ostravy Hrušova svoji o tři roky starší družku. Partnerku bil dřevěnou deskou, kopal nebo jí pálil vlasy. „Všechno to začalo o Vánocích..bití a nadávky,“ vzpomíná rozrušená žena. V útocích pravidelnému konzumentovi pervitinu nebránila ani skutečnost, že žena byla těhotná, uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Podezřelému hrozí za týrání a vydírání až 8 let vězení. Ostravská radnice teď rodině shání jiný byt na utajené adrese.

„Několikaměsíční martýrium vyvrcholilo 24. března. Týraná žena, která je v sedmém měsíci těhotenství, si přes noc prožila zřejmě nejhorší chvíle,“ řekla mluvčí. Dodala, že útočník těhotnou družku po předchozí hádce chytil za vlasy a stáhl na zem. „Kopl ji několikrát do obličeje a pak ji pěstmi bil i do hlavy a břicha,“ řekla Holčáková s tím, že pak vytáhl nůž a ženu pořezal ve tváři.

Pak si napadená podle policie musela kleknout a nechat se stříhat nůžkami. „Když se žena bránila, muž ji měl bodnout nůžkami dvakrát do zad. Zbylé vlasy pak násilník chtěl pálit zapalovačem. Žena si hlavu měla hasit hadrem,“ popsala dění v bytě. Násilník pak údajně chtěl ženě oholit hlavu žiletkou. V té chvíli se mu ale žena vysmekla a chtěla utéct. „Byla ale natolik vyčerpaná, že zakopla a spadla ze schodů z prvního patra do přízemí,“ řekla policistka.

Tyran útočil několikrát týdně

Podobné situace se v bytě údajně od listopadu odehrávaly několikrát týdně. Týraná žena nic nenahlásila. Nikdy se ani nenechala ošetřit. Pomoc nevyhledala údajně ani tehdy, kdy po jednom z útoků nemohla tři dny chodit. „Žena nedala souhlas s trestním stíháním obviněného a ve věci odmítla vypovídat,“ uvedla mluvčí ostravské policie. Po posledním incidentu se ale telefonicky obrátila na pracovníka Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava, který v rodině vykonával dohled. Ten do rodiny docházel od ledna, podle jeho zjištění ale bylo vše v pořádku.

Podle zasahujících policistů byt připomínal místo hrůzy. „Opálené vlasy, krevní stopy, rozházené věci, rozsypané potraviny,“ řekla mluvčí. Dodala, že oběť vzhledem k silnému rozrušení i zranění nebyla zatím schopna výslechu. „Doba léčení fyzického zranění nebyla dosud stanovena, žena je stále hospitalizována v nemocnici. Následky na psychice zřejmě oběť ponese mnoho let, tak jak je to u obdobných případů domácího násilí,“ uvedla. Podle lékařů by se naštěstí fyzické útoky neměly na zdraví dítěte projevit.