TSK požádá o přeparkování také e-mailem

Praha – Pražská Technická správa komunikací nově nabízí, že informuje řidiče o čištění jejich ulic a s ním spojené nutnosti přeparkovat. Podle mluvčího TSK Tomáše Mrázka se tak lidé mohou vyhnout případnému odtažení automobilu. Službu si mohou zájemci aktivovat na webových stránkách TSK. V současnosti jsou řidiči informováni značkami zákaz zastavování, informace o čištění ulic zveřejňují kromě TSK na svých webech a radničních listech také pražské obvodní úřady.

„Uživatel po registraci dostane na zadanou adresu informace o chystaném blokovém čištění v jím zvolené ulici či ulicích vždy týden a jeden den před samotným čištěním,“ popsal Mrázek, jak vypadá informování e-mailem o blokovém čištění.

Dodal, že v příštích týdnech začne TSK stejnou formou nabízet i zasílání informací o obsazenosti parkovišť P+R, o aktuální dopravní situaci i meteorologických údajů.

Kompletní úklid vozovek začne v Praze 2. dubna a bude trvat až do podzimu. Zaparkovaná auta se budou v případě potřeby odtahovat na parkoviště správy služeb městské policie. Za odtah řidiči zaplatí 1300 korun, za první den parkovného na odtahovém parkovišti 150 a za každý následující den pak 200 korun.