O víkendu zahynuli na silnicích čtyři lidé, všichni v sobotu

Praha – Svou přívětivější tvář ukázaly v neděli řidičům české silnice, nezahynul na nich totiž žádný člověk. Víkendovou bilanci ovšem pokazila sobota, během níž zemřeli na silnicích čtyři lidé. Smrtelné nehody se staly v Jihočeském, Plzeňském, Jihomoravském a Zlínském kraji. O víkendu se na silnicích těžce zranilo patnáct lidí, z toho tři v neděli.

Smrtelná nehoda se stala v sobotu před půl desátou dopoledne v Klatovech. Zahynula při ní čtyřicetiletá spolujezdkyně v osobním autě, které se srazilo s nákladním. Podle policejní mluvčí Pavly Soukupové způsobil nehodu řidič nákladního mercedesu, který nedal přednost vozu Peugeot 406.

Třiadvacetiletý motocyklista zahynul v sobotu v poledne při nehodě, která se stala u Lužice na Hodonínsku. Nehodu zavinil řidič vozidla Peugeot, který motorkáři jedoucímu po hlavní silnici nedal přednost.

Další motocyklista skonal v sobotu po večerní srážce s traktorem na silnici mezi Vlčnovem a Uherským Brodem na Uherskohradišťsku.

Dvaašedesátiletá řidička z Německa zemřela po odpolední srážce dvou aut u Chluman na Prachaticku. Její dva spolujezdce, muže a ženu okolo 60 let, přepravil záchranářský vrtulník do českobudějovické nemocnice s těžkými zraněními. Dvaačtyřicetiletý řidič druhého vozu vyvázl se zlomeninami.