Ke konci týdne bude skoro dvacet stupňů

Praha - Do Česka dorazilo s několikadenním zpožděním opravdové jaro. Tento týden bude totiž slunečný a teplý. Teploty by měly vyšplhat až na 19 stupňů Celsia. Naopak bude ubývat srážek, ve vyšších polohách se sněhové srážky změní na dešťové a i ty časem budou slábnout.

Od úterý se budou teploty výrazně zvyšovat. Meteorologové předpovídají, že bude zítra ráno sice kolem nuly a místy i mlha, přes den ale teploty vystoupají na 10 - 14 stupňů. Ve středu bude ještě o dva stupně tepleji, ve čtvrtek, pátek a sobotu by pak mělo být dokonce až 19 stupňů. Ranní teploty se pak budou pohybovat od 2 do 6 stupňů. Od severozápadu se protrhává oblačnost, až do pátku by proto mělo být polojasno až skoro jasno.

Díky oteplování ale taje sníh na horách a s tím vyvstává riziko zvýšení hladiny vodních toků. To platí v Beskydech a Jeseníkách na řekách Bečvě, Svratce a Moravě. Víkendové deště pak zvedly hladiny dalších řek na Moravě - druhý povodňový stupeň, tedy pohotovost, platí na Bystřici na Vsetínsku a na Moravě v Hodoníně.

Vydáno pod