Vrazi hudebníka Sahuly si odpykají 15 let

Praha - Za vraždu hudebníka Františka Sahuly půjdou Jiří Kulvejt a Jan Dvořáček každý na 15 let do vězení. Pražský vrchní soud dnes v odvolacím jednání potvrdil výši trestu, který oběma mužům uložil loni v prosinci středočeský krajský soud. Mladíci Sahulu ukopali a udupali počátkem loňského května v chatové oblasti Skuheř u Kamenice nedaleko Prahy. Dnešní rozhodnutí je pravomocné, možné je už jen dovolání k Nejvyššímu soudu.

Událost se podle spisu stala v noci na 2. května blízko chatové oblasti Skuheř u Kamenice nedaleko Prahy. Tehdy osmnáctiletý Kulvejt a dvacetiletý Dvořáček podle obžaloby napadli hudebníka po předchozím popíjení v restauracích. Podle spisu jej nejprve Kulvejt srazil dvěma údery pěstí na zem a pak ho ještě kopl do hlavy. Následně oba podle obžaloby Sahulu kopali do hlavy, obličeje a horní poloviny těla.

Mladíci podle spisu Sahulu napadli s takovou intenzitou, že hlava pětačtyřicetiletého hudebníka byla „zadupána“ 8 centimetrů pod úrovní okolní země. Sahulův obličej byl po útoku tak znetvořen, že policie měla problémy s jeho identifikací. Podle obžaloby jej tak útočníci zavraždili zvlášť surovým způsobem. Navíc mu bezprostředně po činu sebrali peněženku s 1 300 korunami.

Vydáno pod