Sněmovna projedná deregulace, možná i Krakatici

Praha - Dnešním dnem pokračuje řádná schůze Poslanecké sněmovny zahájená 17. března. Jediným pevně zařazeným bodem je návrh skupiny lidoveckých poslanců na zpomalení deregulace nájemného o dva roky. Poslanci mohou ráno dnešní program doplnit o další body. Na řadu by se tak mohl dostat třeba návrh ČSSD na zproštění mlčenlivosti bývalého detektiva Karla Tichého, spoluautora spisu Krakatice, který monitoroval činnost zavražděného podnikatele Františka Mrázka. Souvisí s tím také další bod, jehož cílem je ustavit komisi k vyšetření prorůstání organizovaného zločinu do činnosti státních orgánů.

Poslanci by dnes mohli schvalovat rovněž novelu energetického zákona. Sněmovna by také v závěrečném čtení měla hlasovat o sociálnědemokratickém návrhu zákona o významné tržní síle a jejím zneužití, který má pomoci dodavatele chránit před velkými řetězci. Definitivně by se mohlo rozhodnout o vyšším odškodnění klientů zkrachovalých kampeliček.

Dnešního odpoledního jednání se nezúčastní premiér Mirek Topolánek (ODS), který odlétá do Londýna. Ve čtvrtek tam začne summit skupiny G20, jehož se Topolánek účastní jako premiér předsednické země EU.