Provoz na D1 zkomplikoval vysypaný náklad u Říčan

Říčany - Krátce po čtvrté hodině havaroval ráno kamion na dálnici D1 u Říčan ve směru na Prahu. Vozidlo převáželo celkem 4 tuny prázdných obalů na náboje, které se tam rozsypaly v půlkilometrovém úseku. Situaci na místě zkomplikovala i vyteklá nafta z palivové nádrže, která se dostala do kanalizace podél dálnice, informoval o tom Lukáš Vejvar z HZS Středočeského kraje. Před nehodou se během celého dopoledne tvořily kolony.

Hasiči na místě zjistili, že se jedná o dopravní nehodu nákladního vozidla s přívěsem. Kamion převážel 4 tuny prázdných obalů na náboje, ty byly rozsypány v půlkilometrovém úseku. Z palivové nádrže vozidla uniklo přibližně 260 litrů nafty. Nafta se dostala do kanalizace podél dálnice. Hasiči provedli protipožární opatření na havarovaném kamionu a vyteklé provozní kapaliny zasypali sorbentem, uvedl Vejvar.

Vzhledem k velkému množství vyteklých provozních kapalin byla na místo nehody povolána jednotka podnikových hasičů z Dekonty, která provedla jejich konečnou likvidaci.