V Ostravě se srazila tramvaj s autem, na místě dvě zraněné

Ostrava - V Ostravě se dnes krátce po deváté hodině srazila tramvaj linky 2 s osobním autem v křižovatce ulic Výškovická a Čujkovova nedaleko zastávky Kotva. Tramvaj na místě vykolejila a podle posledních informací byla v autě zraněna řidička i spolujezdkyně, informoval o tom mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Provoz na trati byl vinou nehody na téměř dvě hodiny v obou směrech přerušen.

„Jednalo se o souběžnou jízdu auta Peugeot 207 a tramvaje, která jela směrem od křižovatky k zastávce Kotva. Řidička automobilu pravděpodobně nedala při odbočování vlevo do ulice Čujkovova přednost tramvaji,“ uvedl Neusar. Vozidlo bylo vtlačeno jedoucí tramvají mezi sloup s trakčním vedením a přední část tramvaje, která nárazem vykolejila. Řidička automobilu byla zaklíněná ve vozidle a nemohla z něj ven.

Při nehodě byla zraněna řidička a spolujezdkyně v automobilu.

Škoda na autě byla odhadnuta na 300 tisíc korun, na tramvaji je 50 000 korun a dalších zhruba 20 000 korun bude stát oprava poškozeného zábradlí.

„Tramvaj už byla umístěna zpět na koleje a trosky auta byly odstraněny z kolejiště. Doprava byla v obou směrech obnovena krátce před 10:45,“ řekl mluvčí ostravského dopravního podniku Miroslav Albrecht. S přepravou cestujících, kteří nemohli využít tramvajových linek, pomohly mimo náhradní autobusové dopravy také pravidelné linky, které jezdí souběžně s touto tramvajovou tratí, doplnil Albrecht.