V Ústeckém kraji nahradí desítky vlaků autobusy

Ústí nad Labem - České dráhy (ČD) plánují v Ústeckém kraji výluku železničního provozu kvůli stavebním pracím v několika úsecích tratí v okolí Rumburku, Žatce, Loun, Mostu a Bíliny. Provoz desítek vlaků na jednokolejných tratích nahradí autobusová doprava, informoval o tom ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD Petr Hinterholzinger.

Nepřetržitě už je uzavřená trať mezi Mostem a Rakovníkem v úseku Louny - Břvany, uzavírka potrvá až do večera 8. dubna. Každý den v úseku nahradí ČD 30 spojů autobusy.

Na stejné trati bude ve čtvrtek 9. dubna dopoledne uzavřena trať mezi stanicemi Bečov u Mostu a Obrnice, autobusy tam pojedou místo šesti vlakových spojů.

Na trati Lužná u Rakovníka - Chomutov bude plánovaně uzavřen úsek mezi stanicemi Sádek u Žatce a Měcholupy v úterý 7. dubna. Na zcela neprůjezdné trati nahradí autobusy šest vlakových spojů.

V pondělí 6. dubna od 8:30 do 13:30 uzavře SŽDC trať mezi stanicemi Krásná Lípa a Rumburk na Děčínsku. ČD vypraví náhradní autobusy místo osmi spojů. U Rumburku bude také 7. a 8. dubna uzavřena trať mezi stanicemi Rumburk a Panský. ČD zde každý den nahradí autobusy čtyři vlaky. Na stejné trati pak bude uzavřen úsek mezi stanicemi Mikulášovice dolní nádraží a Panský ve čtvrtek 9. dubna a pak od 14. do 16. dubna. ČD tu zajistí pro všechny cestující náhradní autobusy každý den místo šesti spojů.

Na dvoukolejné trati Ústí nad Labem - Chomutov bude mezi stanicemi Oldřichov u Duchcova a Bílina 8. a 9. dubna mimo provoz jedna kolej, ČD proto budou zajišťovat provoz všech vlaků oběma směry jen po jedné koleji. Kvůli tomu může docházet ke zpoždění osobních vlaků, které jedou směrem do Mostu, upozorňují ČD. Týká se to v uvedeném úseku 14 osobních vlaků. „ČD žádají své zákazníky, kteří pokračují z Mostu přípojnými vlaky směrem na Louny, Rakovník a Plzeň, aby pro zajištění přestupu v Mostě použili raději předchozího spoje,“ dodal Hinterholzinger.