První dubnový víkend zanechal na silnicích pět mrtvých

Praha – Do cíle své cesty se nikdy nedostane pět lidí, kteří o víkendu zahynuli na českých silnicích. Ke třem úmrtím v sobotu se přidala další dvě v neděli.

Krátce před druhou hodinou ráno v sobotu zemřel jeden z cestujících v havarovaném osobním autě mezi Hronovem a Žabokrky na Náchodsku. Automobil z nezjištěných příčin v levotočivé zatáčce vyjel ze silnice a skončil v příkopu u železniční trati. Další dva lidé skončili se zraněními v nemocnici.

V noci na sobotu zahynul také řidič osobního auta, který se v Jablunkově-Návsí na Frýdeckomístecku srazil s kamionem. „Řidič osobního vozu nezvládl průjezd mírnou pravotočivou zatáčkou. Vjel do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním automobilem. Srážku bohužel nepřežil,“ popsal průběh nehody mluvčí frýdeckomístecké policie Ivan Žurovec.

Další smrtelné nehody se o víkendu staly ve Středočeském, Karlovarském a opět také v Moravskoslezském kraji. V sobotu zahynula česká chodkyně také v Bratislavě, kde ji na přechodu pro chodce srazil motocyklista.