V Liberci začala o víkendu řada dopravních uzavírek

Liberec - Částečnou uzavírkou ulice Milady Horákové začala o víkendu v Liberci série velkých dopravních omezení, která výrazně naruší automobilový provoz. Největší problémy se očekávají v druhé polovině jara a v létě. Obtíže nastanou zejména kvůli výstavbě nové tramvajové trati. Cestování po téměř stotisícovém městě zkomplikuje také rekonstrukce mostu v Letné ulici před nákupním centrem v Pavlovicích, informoval o tom vedoucí odboru dopravy na libereckém magistrátu Pavel Rychetský.

Částečná uzavírka v ulici Milady Horákové se týká několik set metrů dlouhého úseku v dolním centru Liberce. Souvisí s výstavbou obchodního a kulturního centra Forum. Na vozovce se provedou stavební úpravy a rekonstrukce a položí se na ni nový asfaltový koberec. O víkendu frézy odstraňovaly z ulice starý povrch.

Podle Rychetského bude provoz omezen v úseku od kruhového objezdu vedle terminálu MHD ke křižovatce ulice U Krematoria s ulicí Milady Horákové. O víkendu 18. a 19. dubna se tam doprava přeruší úplně. Omezení skončí 20. dubna.

Dopravní inženýr liberecké policie Vlastimil Malý uvedl, že částečná a úplná uzavírka ulice Milady Horákové zpomalí dopravu v dolním centru Liberce. „Proti komplikacím, s nimiž počítáme v době prací na tramvajové trati, však půjde o procházku růžovou zahradou,“ upozornil Malý.

Výstavba v oblasti okolo ulic Na Bídě a Mlýnská si podle Malého vyžádá uzavírky, které přinesou do už tak komplikované dopravy v Liberci velké problémy. „Práce na tramvajové trati začnou pravděpodobně v květnu a potrvají asi tři měsíce,“ dodal Malý.