Kamion srazil silničáře, jeden zemřel

Frýdek-Místek - Polský kamion narazil dnes odpoledne do skupiny zaměstnanců správy silnic na rychlostní silnici mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem u obce Dobrá na Karvinsku. Na místě zranil čtyři muže, jeden z nich později v nemocnici zraněním podlehl. Většinou podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla utrpěli poranění hlavy, končetin a hrudníku.

Srážka se stala kolem jedné hodiny na okraji Frýdku-Místku. Dodávka se silničáři, která vezla dopravní značení, popojížděla po krajnici. Náraz kamionu dodávku s přívěsem odmrštil přes plot do příkopu. Hasiči pomáhali týmu rychlé zdravotnické služby se zraněnými ze silničářské dodávky.

Druhá nehoda se stala po příjezdu profesionálních hasičů ve směru od Českého Těšína. Do jejich stojící cisterny se zapnutými majáky narazilo osobní vozidlo Seat. Jeho zraněnému a zaklíněnému řidiči pomohli hasiči ven. Podle Humpla muž utrpěl zranění hrudníku a páteře. Všichni hasiči vyvázli z nehody bez zranění. Škoda na hasičské cisterně byla odhadnuta na 200 000 korun.

Kvůli kolizím byla silnice v obou směrech uzavřena. Provoz na rychlostní silnici R48 mezi Českým Těšínem a Frýdkem-Místkem se podařilo obnovit až po několika hodinách.

Vydáno pod