Provoz na silnici z Jablonce na Tanvald komplikují opravy

Smržovka (Jablonecko) - Dopravu na silnici I/14 z Jablonce na Tanvald a Harrachov zkomplikovaly opravy vozovky. Na čtyřech místech čekají motoristy omezení. V Lučanech nad Nisou a ve Smržovce je vždy doprava svedena na jednu polovinu vozovky a řízena semafory, informoval o tom Jaroslav Jakubička z krajského odboru dopravy. Omezení na komunikaci budou pokračovat celý letošní i příští rok a jsou plánovány až do října 2010.

Už od 1. dubna je semafory omezen průjezd u odbočky na Jindřichov, tam podle Jabubičky skončí práce 30. května. Od dnešního dne přibylo také omezení ve Smržovce mezi náměstím T.G. Masaryka a Malým náměstím, kde opravují most přes Smržovský potok. Se zdržením kvůli semaforům musí motoristé také počítat i u textilní továrny Seba T a také dál směrem na Tanvald, kde se bude postupně po padesátimetrových úsecích rekonstruovat kanalizace.

Ve Smržovce nejde o první dopravní omezení. Na silnici, po které denně projede v průměru kolem 8000 automobilů, se pracuje už třetí rok. Předloni tam začaly opravy vodovodu a splaškové kanalizace ve vozovce. Na ně navázala oprava dešťové kanalizace na zhruba 600 metrů dlouhém úseku. Později se přidala ještě rekonstrukce železničního mostu. Práce jsou součástí rekonstrukce průtahu Smržovkou. Podle informací z Ředitelství silnic a dálnic přijdou na téměř 400 milionů korun.