Soud znovu otevře případ CS Fondů

Praha - Pražský městský soud se dnes bude znovu zabývat kauzou vytunelovaných CS Fondů. Odsouzený Josef Matoulek, hlavní aktér celého skandálu, totiž požádal o obnovu procesu. Matoulek dostal před dvěma lety osmiletý trest, do vězení ale kvůli špatnému zdravotnímu stavu nenastoupil. Soud tehdy poslal za mříže ještě 3 další osoby - Vladislava Nadě, Tomáše Roitha a Václava Vojtíška.

„Nebylo prokázáno svědeckými výpověďmi ani jedno pochybení mého klienta,“ řekl k případu obhájce Josefa Matoulka Vladimír Zavadil. Matoulek se již v minulosti bezúspěšně dovolával k Nejvyššímu soudu a také podal stížnost k Ústavnímu soudu.

Josef Matoulek jako bývalý jednatel makléřské firmy Umana spolu s dalšími aktéry případu odčerpali z fondů téměř jednu a čtvrt miliardy korun. Peníze pak převedli na účet firmy Umana. „Faktem zůstává, že se běžně senáty Městského soudu v Praze nesetkávají s majetkovou trestnou činností, kde by byla vyčíslena škoda přes jednu miliardu korun,“ uvedl mluvčí Městského soudu v Praze Luboš Vlasák.