Srážka dvou aut v Ostravě si vyžádala život řidiče

Ostrava - Jeden lidský život si vyžádal dnes ráno v Ostravě-Svinově střet dvou osobních aut. Po čelní srážce Dacie Logan a Škody Roomster museli hasiči vyprošťovat z obou havarovaných aut celkem tři zraněné a zaklíněné muže, uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. "Přijali jsme jednoho pacienta. Jeho zranění nebyla slučitelná se životem a zemřel," řekl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Další dva lidé jsou zraněni vážně.

Nehoda se stala v Polanecké ulici v blízkosti kovošrotu krátce po půl sedmé ráno. Hasiči vyprostili pomocí hydraulického nářadí dva muže z Roomsteru a řidiče Loganu. Předali je záchranářům a také zabezpečili obě vozidla před požárem.

Třicetiletý řidič jednoho z vozidel, který později zemřel, zůstal zaklíněn uvnitř a vyprošťovat jej museli hasiči. „Byl v bezvědomí, nedýchal a existovalo podezření na poranění mozku,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že i další dva zraněné z vraků ve věku jedenatřicet a devětapadesát let museli vyprostit hasiči.

„Mladší z pacientů utrpěl poranění nohy, hrudníku a hlavy. U staršího z dvojice zasahující lékař zjistil poranění dolní končetiny a hrudníku,“ doplnil mluvčí záchranářů.

Nehoda se stala na hranici městských obvodů Svinov a Polanka. Jeden z řidičů ze zatím neznámé příčiny vjel do protisměru, kde se čelně střetl s druhým vozem. Polanecká ulice byla zhruba hodinu a půl uzavřená v obou směrech, doplnil Kůdela.