Na Křivoklát pojede o víkendu parní vlak

Praha – Třikrát během Velikonoc pojede z Prahy na Křivoklát historický vlak. Souprava bude vedena rychlíkovou parní lokomotivou řady 498.0 Albatros a pojede v sobotu, neděli a pondělí v 9:15 z pražského branického nádraží. Na cestě zastaví vlak Křivoklátský expres v Praze-Vršovicích a Praze-Smíchově, odkud bude pokračovat tratí po břehu Berounky do Berouna a následně do Křivoklátu. Na hradě proběhne akce Knížecí Velikonoce na Křivoklátě spojená s řemeslnickým jarmarkem, koncerty nebo divadelními vystoupeními. Historický vlak odjede z Křivoklátu v 15:38. O hradní slavnosti spojené s jízdou vlaku s parní lokomotivou informovaly České dráhy.

Jízdenku na dvouhodinovou jízdu prodává pokladna branického nádraží za 200 korun, zpáteční lístek za 240, zvýhodněnou cenu nabízejí České dráhy pro rodiny s dětmi. Místenka do vlaku, který tradičně jezdí značně obsazen, se prodává za 20 korun.

Historický vlak Křivoklátský expres pojede letos ještě čtyřikrát, 8. srpna, 17. a 18. října a 12. prosince, v srpnu a prosinci bude z Křivoklátu pokračovat přes Rakovník do Lužné, kde je muzeum Českých drah.