V procesu s Ďuričkem vypovídal podnikatel přítomný incidentu

Praha - Před pražským městským soudem dnes zazněly další verze incidentu, při němž loni v říjnu zemřel Václav Kočka mladší. Mimo jiné i z úst podnikatele Vratislava Šlajera či jeho přítelkyně Lenky Hanákové. Obžalobě z vraždy Kočky mladšího čelí pražský hoteliér Bohumír Ďuričko. Zatímco podnikatel se hájí tím, že se přiměřeně bránil údajnému útoku ze strany zastřeleného, Václav Kočka starší spolu s dalším příbuzným oběti uvedli, že žádné napadení neviděli. Podobně se dnes vyjádřili také jiní svědci.

Šlajer se svou přítelkyní dnes podobně jako dříve vyslechnutí lidé soudu řekli, že Kočka mladší tehdy přišel ke stolu, u něhož vedle nich seděl i Václav Kočka starší a Ďuričko se svou partnerkou. „Nebudeš urážet mého tátu,“ řekl Kočka mladší hoteliérovi podle Šlajerovy přítelkyně. Žena a její druh se shodli, že se pak k Ďuričkovi naklonil a něco mu šeptal. „Když se Kočka nahnul k Ďuričkovi, tak jsem se otočil… vzápětí šly výstřely,“ uvedl Šlajer.

Žena však prý střelbu viděla. Přestože policii při výslechu po události Hanáková řekla, že střely zasáhly Kočku mladšího vestoje, dnes před soudem tvrdila, že Ďuričko ještě dvakrát vystřelil do zraněného muže, když už ležel na zemi. Ani jeden z dvojice si prý nevšiml, že by Kočka mladší před střelbou Ďurička napadl.

Stále se spekuluje, zda Kočka Ďurička napadl

Další zaměstnanec Monarchu, jeden z mužů, kteří Ďurička po střelbě venku zadrželi, uvedl, že již při odchodu z restaurace hoteliér krvácel z nosu. „Měl krev pod nosem, to je všechno, co k tomu můžu říct. Já jsem toho pána viděl a měl krev pod nosem,“ uvedl barman. Jiný muž, který také pomáhal Ďurička po činu zadržet, přitom již dříve spekuloval o tom, že si podnikatel mohl poranění způsobit pádem na zem. Když k němu přišel, tak mu prý totiž ještě krev z nosu netekla a krvácení se spustilo až později. Ďuričkova přítelkyně v pondělí uvedla, že Ďuričko začal silně krvácet z nosu již po údajném útoku Kočky mladšího.

Soudní znalec obhajoby si dnes postěžoval, že i přes žádost soudu nedostal od kriminalistického ústavu výsledky stop DNA ze hřbetu ruky zastřeleného Kočky. Ty by přitom mohly prokázat kontakt s jiným člověkem. Má jen informace, že na ruce policie nenašla žádnou stopu.

Vratislav Šlajer u soudu
Zdroj: ČT24