Odpoledne hořel na pražském nádraží vlak

Praha - Odpoledne začal ve stanici Praha-Radotín hořet podvozek osobního vlaku, který jel z Berouna do Prahy. Informoval o tom server iDnes.cz. Požár hasiči asi za půl hodiny zlikvidovali, řekl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Ve vlaku bylo podle něj asi 150 cestujících, které do Prahy dopravil rychlík, jenž mimořádně zastavil v Radotíně. Nikomu se nic nestalo, dodal Kubala.

„Pravděpodobně už před stanicí Radotín nebylo něco v pořádku, k zahoření podvozku došlo ve stanici Praha-Radotín, kde jsme věc začali řešit. Vlak byl složený ze dvou spojených pantografových jednotek. Nejprve začali hasit zaměstnanci Českých drah, kteří použili hasicí přístroje z vlaku. Poté přijeli profesionální hasiči, kteří požár zlikvidovali před 17:00,“ uvedl Kubala.    

Hned za osobním vlakem jel rychlík, který cestující dovezl na hlavní a smíchovské nádraží do Prahy. Druhá pantografová jednotka je v pořádku a nyní začne jezdit s cestujícími. „Cestujících se to dotklo pouze v tom, že museli přestoupit do rychlíku,“ sdělil Kubala. 

Vydáno pod