V Praze bude nový kartičkový jízdní řád příměstských vlaků

Praha - Cestující budou mít v Praze od druhé poloviny dubna k dispozici nový druh kartičkového jízdního řádu příměstské a městské vlakové dopravy. Jízdní řád takzvaného Eska bude zdarma v informačních a prodejních místech Českých drah a dopravního podniku, informoval o tom Filip Drápal, tiskový mluvčí společnosti Ropid, která v metropoli organizuje MHD.

„Nový kartičkový jízdní řád obsahuje všechny vlakové linky Eska v Praze s přesahem do blízkého okolí, je tedy ideální pro Pražany, kteří cestují vlakem po Praze, nebo používají vlak pro cesty na výlet za Prahu a podobně,“ uvedl Pavel Macků z odboru marketingu firmy Ropid.

Nové jízdní řády Eska vyšly v nákladu 30 000 kusů a mají kapesní formát velikosti občanského průkazu. Kromě informačních center dopravního podniku a vybraných železničních stanic v Praze a okolí je lze získat také na internetu.

Městské a příměstské osobní vlaky je možné využít pro cestu mezi nádražími v metropoli a nabízejí i spojení do Středočeského kraje. Podle webových stránek Českých drah jezdí z hlavního města do Kolína, Všetat, Kralup nad Vltavou, Kladna, Berouna, Čerčan, Benešova u Prahy, Nymburka, Milovic, Strančic, Dobříše a Roztok u Prahy.