Ostravská Motoršou nabídne několik českých premiér

Ostrava - Hned několik českých automobilových premiér nabídne během posledního dubnového víkendu ostravská výstava automobilů a motocyklů Motoršou 2009, která se už potřinácté bude konat v ČEZ Aréně. Návštěvníci se mohou těšit na tři nové značky, které v Česku ještě nebyly vystaveny. Navíc se v Ostravě objeví historické modely značky Ford a Buick z roku 1949, které v Česku ještě nikdy široká veřejnost nemohla vidět, uvedl Jan Kostecký, který se na přípravě akce podílel.

Celkem letošní Motoršou nabídne vozy 19 automobilek, osm značek motocyklů, čtyři značky obytných vozů a karavanů a dvě formule.

„V případě současných modelů půjde o tři české premiéry. Lidé auta už mohli vidět třeba v televizi. Zatím ale nebyla veřejně vystavena,“ vysvětlil Kostecký.

Pro návštěvníky akce je připraven i doprovodný program. Jeho součástí je například sraz amerických automobilů různých značek. Těch by se mělo do Ostravy sjet na osm desítek. Společně s nimi přijede i 150 motocyklů americké a japonské výroby. Dohromady pak vyrazí v neděli ve 13:00 na jízdu Ostravou. Společná jízda potrvá přibližně hodinu a povede po trase Vítkovice, Mariánské Hory, Poruba, Hrabová, Zábřeh a Dubina. Zájemci se mohou těšit i na projížďky ve vozech Hummer H3, na kaskadérské kousky či na simulaci zásahu hasičů.