Do ostravských ulic vyjede historický trolejbus

Ostrava – Historický trolejbus se v sobotu vydá do ostravských ulic. Pětkrát za den pojede ze zastávky Hlavní nádraží do Michálkovic a zpět. S výjimkou poslední jízdy bude na každý spoj navazovat prohlídka dolu Michal, který je národní kulturní památkou. V trolejbusu, jehož jízdy spojené s prohlídkami dolu pořádá Dopravní podnik Ostrava a Národní památkový ústav v Ostravě, bude platit speciální jízdné. Lístky se budou prodávat přímo ve vozidle, nebudou v něm platit předplatní, sezonní ani stálé jízdenky.

Cesta trolejbusem vyjde na 16 korun pro dospělého, pro děti do 15 let polovinu. Od hlavního nádraží pojede historický vůz mezi 8:26 a 16:26 jednou za dvě hodiny. Na zpáteční cestu z Michálkovic se potom vydá vždy o půl hodiny později.

Trolejbus pojede k dolu Michal po trase Hlavní nádraží - Sad Boženy Němcové - Nová radnice - Most M. Sýkory - Náměstí Jurije Gagarina - Důl Petr Bezruč - ZOO - Na Jánské - Michálkovice. Dopravní podnik upozorňuje, že na cestě do Michálkovic nezastaví trolejbus na zastávkách Stadion Bazaly a Jaklovecká.

V 9, 11, 13 a 15 hodin si budou moci cestující prohlédnout důl Michal, kde bude v sobotu platit snížené vstupné 50 korun.