Anonym hrozí straně Libertas.cz i odpadlíkům z ODS

Praha - Politici z předních míst kandidátky Libertas.cz dostali anonymní dopis, který hrozí straně likvidací a diskreditací kvůli jejím aktivitám namířeným proti Lisabonské smlouvě. Pisatel dopisu chce údajně vyvolat dojem, že jde o akci ODS, ta ale autorství rezolutně popírá. Železného asistentka Edita Gargelová dnes uvedla, že europoslanec již kvůli anonymu podal trestní oznámení.

„Doporučuji důrazně, abyste ukončili vaši činnost ve věci Lisabonské smlouvy. Snažíte se poškodit ODS,“ tvrdí anonym v dopise, který před pár dny obdrželi europoslanec Vladimír Železný a bývalí poslanci ODS Jan Schwippel a Vlastimil Tlustý. Pisatel hrozí likvidací a diskreditací Libertas.cz, protože podle něj toto uskupení „může negativně ovlivnit rozhodování pravicových voličů soustředěných na ODS“.

Občanští demokraté se od dopisu distancují. „Nás pan Železný v podstatě nezajímá,“ řekl iDnes.cz lídr kandidátky ODS do Evropského parlamentu Jan Zahradil a dodal, že dopis mohl sepsat sám Železný, aby na sebe upoutal pozornost.

Podle Železného nemůže jít jen o hloupý vtip. „Pisatel e-mailu je podivuhodně poučen. Ví přesně, kdo s kým spolupracuje při snaze zabránit ratifikaci Lisabonské smlouvy,“ uvedl Železný.

Šéf hnutí Libertas.cz Vladimír Železný
Zdroj: ČT24