Mezi Českou Skalicí a Křižanovem čekají na řidiče uzavírky

Česká Skalice – Mezi Českou Skalicí a Křižanovem v Královéhradeckém kraji začíná rekonstrukce silnice číslo 304. Oprava za více než 100 milionů korun potrvá do listopadu, během prací budou muset řidiči používat objízdné trasy. Jedná se o jednu z největších oprav silnic v regionu, 88 milionů na ni získá kraj od Evropská unie. Opravovaný devítikilometrový úsek je součástí krajské silnice druhé třídy vedoucí z Týniště nad Orlicí do Úpic na Náchodsku.

Prvním uzavřeným úsekem je část mezi Českou Skalicí a Hořičkami. Do 20. července se jí řidiči budou vyhýbat po objížďkách přes Velký Třebešov, Chvalkovice a Brzice. Od Hořiček ke Křižanovu bude silnice uzavřená od 20. července do konce srpna. Objížďka povede přes Maršov u Úpice, Hajnici a Komárov.

Oprava silnice do České Skalice patří mezi šest projektů, na které získal hradecký kraj z Evropské unie přes 346 milionů korun. Již začátkem dubna začala oprava dvou silnic v blízkosti obce Bělá u Pecky na Jičínsku za 87 milionů korun. Celkem by letos mělo jít na opravy silnic v kraji i s evropskými příspěvky 800 milionů korun.