V Teplicích ruší bezplatné parkování

Teplice - Před magistrátem v Teplicích už řidiči bezplatně nezaparkují. Před patnácti měsíci teplická radnice zavedla bezplatné parkování na základě stížností obyvatel. Lidé neměli kam postavit auto při návštěvě úřadů, ale podle teplického primátora Jaroslava Kubery (ODS) začali řidiči výhody zneužívat.

Řada řidičů rozhodnutí města kritizuje. Bezplatné parkování by bylo podle teplické radnice možné zachovat pouze za přepokladu, že řidiči po navštěvě úřadů zase hned odjedou. Podle radničního průzkumu, ale na náměstí stojí většinou ta samá auta.

„Přesvědčili jsme se o tom, že doopravdy řidiči neodjedou a auto tady nechají,“ uvedla Ivana Müllerová z teplického magistrátu. „Prostě ráno tady zaparkovali ti kteří tu chodí do práce a nikdo jiný už tu nezaparkoval,“ doplnil primátor Kubera. Někteří lidé si z místa na neplaceném parkovišti udělali garážová stání.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Podle teplické radnice budou řidiči, kteří ná náměstí zastaví jen na chvíli i dále zvýhodněni. První hodina parkování bude jen za deset korun, teprve ty další za třicet. „Hodinu považujeme za dobrý čas na to, aby si člověk ve středu města ty věci vyřídil,“ doplnil Kubera.