Příbuzní obětí žhářského útoku převzali dary

Vítkov (Opavsko) - Rodina z Vítkova, jejíž členové se stali oběťmi žhářů, dnes převzala předměty darované v rámci humanitární sbírky. Zástupci občanského sdružení Vzájemné soužití, které sbírku pořádá, přivezli do Vítkova hlavně oblečení, nádobí, záclony a ložní prádlo. Členové rodiny se dnes také poprvé od neštěstí mohli setkat. Babička rodiny Vlasta Malá vyjádřila díky všem, kdo do sbírky přispěli.

Do humanitární pomoci se zapojily také další nevládní organizace, například ADRA či ostravská Charita. „V minulých dnech jsme rodině přivezli peřiny, polštáře a povlečení, dětem školní potřeby a oblečení. Jen u bot jsme se netrefili s velikostmi. Musíme přesně zjistit, co ještě rodina potřebuje, a tyto věci budeme nadále shromažďovat,“ řekl ředitel občanského sdružení Kumar Vishwanathan. Dodal, že jde o dary, které posbíralo občanské sdružení Vzájemné soužití od lidí z Ostravy.

Babička rodiny Vlasta Malá o humanitární sbírce:

To využijeme a mockrát za to děkuju, všem lidem, kteří jsou tak hodní. Je vidět, že se najdou i hodní lidé."

Po předání darů odjeli členové sdružení společně se sourozenci popálené dívenky do ostravské fakultní nemocnice, kde poprvé navštívili svého otce, který při požáru také utrpěl zranění.

Otec, jehož zdravotní stav se zlepšuje, s dětmi absolvoval krátkou procházku, za svou matkou však ještě nemohly. Stále totiž leží na uzavřeném oddělení jednotky intenzivní péče ostravské nemocnice. Sourozenci se také ptali na svou nejmladší sestru, otec jim odpověděl, že spí. Stav dvouletého dítěte je podle slov mluvčího nemocnice Tomáše Oborného nadále kritický.

Aktivista Kumar Vishwanathan
Zdroj: ČT24