Na Lysou horu sveze turisty autobus

Frýdek-Místek - Pro turisty z Frýdecko-Místecka pojede i letos do Beskyd speciální autobus. Linku na Lysou horu pro ně vypraví ČSAD Frýdek-Místek. V provozu bude od 13. května do 25. září, informovala mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková. Zpáteční jízdenka pro dospělého vyjde na 130 korun, což je o deset korun více než loni.

„Autobusy na Lysou horu budou jezdit každou pracovní středu a pátek, a to ze zastávky Raškovice Ondráš v 8:30. Zpět z Lysé hory pojedou v 11:20,“ upřesnila. Raškovice jsou od okresního města Frýdek-Místek vzdálené asi 15 kilometrů. Na Lysou horu jede speciální autobus bez zastávky 40 minut.

„Lidé si již hromadně obsazují autobusy, objednávají si je na faktury. Volné jsou už hlavně středy. Dobré je proto zarezervovat si místa a do týdne zaplatit,“ uvedla pracovnice přepravní kanceláře frýdecko-místecké ČSAD.

V autobuse, který pojede ve středu, bude přednostně vyhrazeno deset míst pro tělesně postižené občany. V případě, že tato místa nebudou rezervována, je možné je obsadit na stanici autobusů v Raškovicích případnými zájemci o výjezd. Jízdní řád je na www.csadfm.cz.

Cestující si mohou rezervovat místa formou předplatních jízdenek, které se dají zakoupit v přepravní kanceláři na autobusovém nádraží ve Frýdku-Místku.