Ostravští kriminalisté zadrželi heroinovou královnu

Ostrava - Ostravští kriminalisté zatkli drogovou dealerku, které přezdívají heroinová královna. Třiačtyřicetiletou ženu z Ostravy-Hrabůvky podezřívali policisté už dva roky, v posledních měsících ji sledovali prakticky na každém kroku. Past sklapla minulou sobotu, kdy dealerku zadrželi v jejím osobním voze. U sebe měla téměř čtvrt kila drogy, což je množství, které jí podle šetření kriminalistů vydrží zhruba na měsíc.

Žena si mohla prodejem drogy vydělat až 350 tisíc korun měsíčně. Heroin distribuovala desítkám narkomanů především v Ostravě-Hrabůvce, ale i v centru města. „Během uplynulých šesti let bylo, většinou na území celé severní Moravy, zajištěno mnohem menší nebo srovnatelné množství, a to za celý rok,“ uvedla pro srovnání mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Ostravská heroinová scéna tak nyní prožívá krizi, ovšem jen krátkodobou. „Pokud se nějaká taková velká ryba chytla, tak uživatelé drog buď přejdou na jinou drogu, nebo si ji v rámci svých výletů půjdou koupit do měst, kde je dostupnější,“ popisuje odborník na drogovou problematiku Martin Chovanec.

Zadrženou ženu policisté obvinili z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. V současné době je ve vazbě a hrozí jí až desetileté vězení.