Kvůli pochodu Praha-Prčice pojede více vlaků

Praha - České dráhy (ČD) posílí v sobotu vlakové spoje na pochod Praha - Prčice, kterého se každoročně účastní zhruba 20 000 lidí. Všichni cestující, kteří pojedou do některého z míst, kde je počátek jedné z tras pochodu, přitom mohou cestovat se slevou, vyplývá z tiskové zprávy drah. Cestující budou moci využít speciální jednodenní jízdenku nazvanou REGIONet Středočeský / Prčice za 99 korun. Lze ji koupit v předprodeji u všech pokladních přepážek Českých drah, nejpozději ale 16. května ve 12:00. Doplňkový prodej s manipulačním poplatkem budou zajišťovat průvodčí přímo ve vlacích.

Dráhy kvůli pochodu výrazně posílí vlakové soupravy o další vozy, navíc zavedou speciální vlaky a dálkové vlaky na trati Praha - České Budějovice. „České dráhy zařadí během pochodu Praha - Prčice posilové vozy na většinu rychlíků mezi Prahou a Českými Budějovicemi. Posíleny ale budou i osobní vlaky mezi Benešovem u Prahy a Táborem,“ uvádí tisková zpráva drah.

Dopolední rychlíky z Prahy i Českých Budějovic budou navíc mimořádně zastavovat také ve stanicích Bystřice u Benešova, Votice a Střezimíř s výjimkou vlaku EC 101 Jože Plečnik, který bude zastavovat podle pravidelného jízdního řádu. Pro cestu zpět z pochodu pak odpolední a večerní rychlíky zastaví ve stanici Heřmaničky.

Bližší informace jsou na stránkách ČD a také na lince kontaktního centra ČD 840 112 113.